Over mij


Welkom op mijn site!


Als reizen en fotograferen hobby's zijn dan krijg je al gauw veel (reis)foto's. Foto's als reisverslag,  maar ook  foto's van de natuur om ons heen. En wat is er dan leuker om deze te delen? Het doel van deze site is dan ook mensen te laten meegenieten van de foto's die zijn gemaakt. 

Misschien krijg je door de foto's of reisverslagen zin om zelf eens op een bepaalde plek te gaan kijken. Of misschien bevestigen ze juist je beeld om er niet naar toe te gaan. De tripjes, wandelingen en reisjes maak ik samen met Jannie. We fotograferen dan wat op ons pad komt.


Als amateurfotograaf vind ik het een uitdaging mijn de foto's steeds te verbeteren. Ik gebruik nog mijn eerste spiegelreflexcamera een Nikon D90 met een 18-200 mm objectief, een Nikor 105 mm macro en een Tamron 17-50 mm. Een fullframecamera staat op mijn verlanglijst.

Ik probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijk licht. Soms snij ik een foto iets bij.


Mijn portfolio zie je foto's van mensen, elk op zijn of haar wijze uniek. Maar ook van onderwerpen en situaties. Ik vind heel veel leuk om vast te leggen, maar het vangen van die ene blik, dat ene moment in een blijvende herinnering is toch wel het mooist. Dat kan in spontane situaties tijdens straatfotografie of bij evenementen. Goed rondkijken en snel reageren.


Maar ook photoshoots op locatie vind ik erg leuk en leerzaam om te doen. Ik doe dat op het moment op TFP (time for print) basis.

Dit biedt mij de gelegenheid om van elke shoot te leren. Het model krijgt als tegenprestatie een serie foto's. Daarbij is het belangrijk dat zowel het model als fotograaf tevreden zijn met de geselecteerde foto's.

Kom je uit de regio Ede en heb je interesse of wil je precies weten wat de mogelijkheden zijn, stuur me dan een e-mail info@arievanhensbergen.nl.


En dan is er nog reisfotografie. Ik doe dit graag in verslagvorm. Hierbij ligt de nadruk meer op het verslag dat de foto's samen geven dan op de technische juistheid van alle foto's. Ik doe natuurlijk mijn best, maar als een mindere foto wel onderdeel van het verslag moet zijn, dan plaats ik hem gewoon.

Door omstandigheden is de frequentie van het reizen op dit moment een heel stuk minder, maar dat wil niet zeggen dat er in de naaste omgeving geen mooie plekken zijn om te bezoeken en te ontdekken.


Ook heb ik enkele reisverslagen geschreven puur op basis van persoonlijke ervaringen.

Wil je iets wil weten over een foto of reis(verslag) stuur me dan gerust een e-mail

  info@arievanhensbergen.nl.